• Over Nij Sion

  Alles over Nij Sion

  Klik op bovenstaande afbeelding voor een foto-impressie van dorps- en zalencentrum Nij Sion'

 • Nij Sion voor particulieren

  Feesten, vergaderen en veel meer

  Voor als u gaat trouwen, jubileert of iets anders te vieren heeft: bij Nij Sion zorgen we voor een onvergetelijke ervaring.

 • Contact & reserveren

  Contact & reserveren

  Wilt u meer weten, heeft u een vraag of speciale wensen? Neem gerust contact op met Doetie of stuur een mail.

Over Nij Sion

In het hart van het rustieke dorpje Niawier vind je dorpshuis Nij Sion, geheel gebouwd en gerund door betrokken vrijwilligers met hart voor uw zaak. De stijlvol ingerichte zalen, bieden tal van mogelijkheden voor uw (trouw)feest, jubileum, vereniging, gezellig samen zijn met  familie en vrienden of  voor uw vergadering. Van alle moderne gemakken voorzien, betaalbaar, maar bovenal met persoonlijke service en Friese gastvrijheid. Tevens kunnen wij voor u de catering verzorgen. Klik HIER voor een fotopresentatie.

NIAWIER

Niawier (Fries: Nijewier) is een dorp in de gemeente Dongeradeel, provincie Friesland. Niawier heeft ongeveer 400 inwoners. Vroeger stond het klooster ‘Sion’ in het dorp. Dit cisterciënzer klooster  was een van de rijkste kloosters van Friesland en bezat meer dan 1200 pondemaat aan grond. Tegenwoordig is het een woonboerderij. Het klooster heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Niawier. 'Sion' was een zusterklooster van 'Claercamp'  te Rinsumageest. Het huidige dorps- en zalencentrum 'Nij Sion' en het ziekenhuis in Dokkum ‘Talma Sionsberg’ zijn vernoemd naar dit klooster.

Verder heeft Niawier een Gereformeerde en Hervormde kerk, net als vele andere dorpen in de gemeente. Op loopafstand van Nij Sion, dus een ideale uitvalsbasis voor een trouwdienst. Vlak bij de kerk is er een monument te vinden van dorpsdichter Anders Minnes Wijbenga. Deze dichter heeft een zwaar onderschatte rol voor het Fries gespeeld.

Voor mensen die een goede balans zoeken tussen wonen, werken en leven, is Niawier het woondorp bij uitstek. De goede ligging (5 kilometer van Dokkum), zeer actieve school en de nieuwe bouwlocaties, maken Niawier tot een aantrekkelijk dorp. 

ZALEN & CAPACITEIT

Nij Sion is uitgerust met een drietal zalen, een professionele keuken, een bar, ruime entrée met invalidentoilet, en een buitenterras. Uitgerust met voldoende tafels, stoelen, internet en een beamer, flip-overs en een mobiel podium, biedt Nij Sion plek voor zowel bruiloftsfeest als conferenties en ruimte tot ruim 200 gasten. Klik HIER voor een uitgebreidere omschrijving van onze zalen.

FACILITEITEN

FLEXIBELE ZALEN DRAADLOZE MICROFOONS (SPRAAK)
BEAMER + SCHERM KOFFIE, THEE EN GEBAK
LAPTOP AANSLUITINGEN INVALIDENTOILET
GRATIS DRAADLOOS INTERNET DIVERSE BUFFETVORMEN
MOBIEL PODIUM ..EN MEER!

Nog vragen? Bel vrijblijvend met 0519-241996 (Doetie) of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.